Handige feiten over het Empire State Building

Ben jij van plan om het Empire State Building te bezoeken? Dan wil je natuurlijk wel weten wat je te wachten staat. Zo ben je misschien wel op zoek naar meer informatie over deze bezienswaardigheid. Hiervoor kun je natuurlijk zelf op onderzoek uitgaan. De kans is echter groot dat jij hier geen tijd voor hebt. Of misschien heb jij wel gewoon geen zin om hier moeite in te steken. In dat geval ben je hier aan het juiste adres. Ik heb namelijk de nodige Empire State Building informatie verzameld en op een rijtje gezet. Om de benodigde Empire State Building informatie te krijgen, hoef jij dus alleen maar deze tekst door te lezen!

Twijfel over Empire State Building hoogte

Zoals ik hierboven reeds aangaf, bestaan er verschillende verhalen over de Empire State Building hoogte. Volgens sommigen is hij 381 meter hoog. Alleen rest dan de vraag: wordt de aluminium toren hierbij ook meegerekend of gaat het hierbij enkel om de verdiepingen? Dit is de voornaamste reden dat de Empire State Building hoogte regelmatig in twijfel wordt getrokken. Het is alleen de vraag of we ooit antwoord zullen krijgen op deze vraag. Er is natuurlijk niemand die het in zijn hoofd haalt om de hoogte van dit immense gebouw opnieuw op te gaan meten. Voor deze Empire State Building informatie gaan we er dan voor het gemak maar van uit dat de toren inderdaad 381 meter hoog is.

Wat is het Empire State Building eigenlijk?

Het Empire State Building is een kolossaal gebouw in New York. Volgens Empire State Building informatie is de hoogte van de toren 381 meter. Toch heb ik al gehoord dat er de nodige mensen zijn die hierover twijfelen. Maar goed, ik wilde hier de functie van het Empire State Building behandelen. Deze immense wolkenkrabber is in feite een toren waar diverse kantoren van bedrijven in gevestigd zijn. En geloof me, dit zijn er nogal wat. Niet gek ook wanneer je weet dat het Empire State Building liefst 102 verdiepingen telt. Hier kun je natuurlijk heel wat bedrijven in kwijt. Naast het feit dat het een kantoorpand is, is het Empire State Building natuurlijk ook een toeristische trekpleister .

Eén van de hoogste gebouwen van New York?

Ondanks dat er discussie is over de Empire State Building hoogte, is iedereen het erover eens dat het gebouw tot de hoogste van New York behoort. Sterker nog, volgens recente Empire State Building informatie was de toren lange tijd zelfs het hoogste gebouw ter wereld. Sinds de opening in 1931 heeft het Empire State Building de titel ‘Hoogste gebouw ter wereld’ mogen voeren. Dit predicaat heeft het gehouden tot de voltooiing van de Twin Towers van het World Trade Centre in 1971. Tot die tijd was het ook het hoogste gebouw van New York. Deze titel nam het Empire State Building in 2001, na de gruwelijke aanslagen op de Twin Towers, weer over. Tot 2012 bleef het Empire State Building vervolgens het hoogste gebouw van de grootste stad van de Verenigde Staten. Na voltooiing van het One World Trade Center raakte het deze titel kwijt.

Ervaar zelf de hoogte van de toren

Een toren van 381 meter is natuurlijk ontzettend hoog. Wanneer je er voor staat, is het dan ook niet verstandig om omhoog te kijken. Waarschijnlijk kun je het, net als ik, toch niet laten. Het Empire State Building is zo duizelingwekkend hoog dat het lijkt alsof de toren omvalt wanneer je naar boven kijkt. Op bewolkte dagen kun je de top van de toren zelfs niet eens zien. Deze zit dan namelijk verscholen in de wolken. Wil jij de Empire State Building hoogte zelf ervaren? Dat kan! Je kunt de toren namelijk betreden. Op de 86e verdieping is er een buitendek. Vanaf deze plek heb jij een adembenemend uitzicht over New York. Tenminste, wanneer het niet te bewolkt is. Ik raad je dan ook aan deze bezienswaardigheid vooral te betreden. Het is echt zonde om dit niet te doen. Heb jij enigszins hoogtevrees?

Vincent de Dijk

Hallo, wat leuk dat ik je mag begroeten op mijn website. Ik ben Vincent, aangenaam. Op deze website vertel ik je alles wat jij moet weten over het Empire State Building in New York. Persoonlijk vind ik dit één van de meest intrigerende gebouwen die ik tijdens al mijn reizen ben tegengekomen. Het viel mij op dat de Empire State Building tickets ontzettend duur zijn. Dat is de reden dat ik deze website ben gestart. Hier vertel ik je namelijk hoe jij Empire State Building tickets met korting kunt kopen. Ik hoop dat jij er je voordeel mee doet!