Plan jouw bezoek aan het Empire State Building

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten. Niet vreemd ook dat je hier heel veel bezienswaardigheden aantreft. Een aantal kun je er waarschijnlijk zo opnoemen: het Vrijheidsbeeld, Central Park en Broadway. Het Empire State Building is echter lang niet bij iedereen even bekend. Ik had weleens van dit gebouw gehoord, maar had niet verwacht dat het Empire State Building bezoeken ook echt de moeite waard zou zijn. Nou, dat is het wel! Tijdens mijn eerste bezoek aan New York heb ik deze wolkenkrabber links laten liggen. Ik kreeg al snel te horen dat dit heel erg jammer was. Daarom stond het Empire State Building bezoeken bij het tweede tripje aan New York bovenaan mijn lijstje. En daar heb ik absoluut geen spijt van! Wil jij ook het Empire State Building bezoeken? Dan adviseer ik je dit bezoekje van tevoren goed te plannen.

Combineer meerdere bezienswaardigheden met elkaar

Sommige mensen trekken een hele dag uit voor een bezoekje aan het Empire State Building. Wanneer je lange tijd in New York verblijft, is dit natuurlijk geen enkel probleem. De meeste mensen blijven echter maar een paar dagen. Daarom is het handig om jouw bezoekje aan het Empire State Building te combineren met andere bezienswaardigheden. Kies bij voorkeur voor attracties die in de buurt van deze wolkenkrabber liggen. Op deze manier ben je namelijk maar weinig tijd kwijt aan het reizen. Ik adviseer je dan ook van tevoren al goed te kijken waar de verschillende bezienswaardigheden zich bevinden. Zo kun jij thuis jouw reis naar New York dus al grotendeels uitstippelen.

Bekijk het Empire State Building niet alleen van buiten

Er zijn genoeg mensen die het Empire State Building alleen van de buitenkant bezichtigen. Dit is inderdaad de moeite waard, maar ik adviseer je de wolkenkrabber ook vooral te betreden. Waarom? Omdat je zo een adembenemend uitzicht hebt over de stad New York. Op de 86e verdieping van deze wolkenkrabber heb je een buitendek. Vanaf dit dek kun jij al een groot deel van de stad bekijken. Hier blijft het echter niet bij. Je kunt namelijk ook nog met de lift naar de 102de verdieping. Dit is de hoogste verdieping van de toren. Weliswaar kun je hier niet meer naar buiten, maar ik vind het uitzicht hier nog een stuk mooier dan zestien verdiepingen lager.

Empire State Building bezoeken in de avondn

Zoals ik hierboven reeds aangaf, heb je op de 86e en 102de verdieping van het Empire State Building een adembenemend uitzicht over New York. Wanneer je de toren op een heldere dag betreedt, kun je kilometers ver kijken. Dit is dan ook zeker een aanrader. Ik vond het echter nog veel mooier om de toren in de duisternis te betreden. Je ziet dan namelijk hoe prachtig de hele stad verlicht is. Ga jij het Empire State Building bezoeken? Ga dan twee keer naar deze toren toe: één keer bij daglicht en één keer in de avond. Ik weet zeker dat je hier geen spijt van krijgt!

Verwacht niet dat je snel naar binnen kunt

Denk jij dat je het Empire State Building bezoeken slechts een half uurtje tijd kost? Dan kom je bedrogen uit. Dat gaat je namelijk niet lukken binnen dit tijdsbestek. Bij mijn eerste bezoek aan deze wolkenkrabber heb ik zo’n beetje anderhalf uur in de rij gestaan. Ik had namelijk van tevoren geen ticket gekocht. Aangezien dit zo’n bekende bezienswaardigheid is, staan er massa’s toeristen voor de deur. Wanneer jij een kaartje hebt, mag je via een speciale ingang naar binnen. Indien dit niet het geval is, kun je gewoon achteraan in de rij aansluiten. Als ik je mag adviseren: koop thuis alvast je Empire State Building kaartjes.

Koop tickets vanuit huis

Wil jij dat het Empire State Building bezoeken niet teveel tijd in beslag neemt? Zorg er dan voor dat je thuis alvast tickets koopt. Dit kan bijzonder makkelijk via het internet. Ik weet inmiddels dat je op deze manier ook nog eens korting krijgt. Althans, wanneer je de prijzen van de tickets vergelijkt met wat je in New York zelf kwijt bent voor een kaartje. Koop je Empire State Building kaartjes niet direct bij de eerste de beste website, maar maak altijd een vergelijking. Waarom? Omdat het maar zo kan zijn dat de tickets elders nog goedkoper zijn. Door thuis alvast tickets te kopen hoef jij dus niet alleen minder lang te wachten, maar het Empire State Building bezoeken wordt ook nog eens een stuk goedkoper!

Vincent de Dijk

Hallo, wat leuk dat ik je mag begroeten op mijn website. Ik ben Vincent, aangenaam. Op deze website vertel ik je alles wat jij moet weten over het Empire State Building in New York. Persoonlijk vind ik dit één van de meest intrigerende gebouwen die ik tijdens al mijn reizen ben tegengekomen. Het viel mij op dat de Empire State Building tickets ontzettend duur zijn. Dat is de reden dat ik deze website ben gestart. Hier vertel ik je namelijk hoe jij Empire State Building tickets met korting kunt kopen. Ik hoop dat jij er je voordeel mee doet!