Waarom kiezen voor het Empire State Building

Zoals jij ongetwijfeld weet, heeft New York enorm veel bezienswaardigheden. Het kan dan ook lastig zijn om er een aantal te kiezen. Zeker wanneer jij slechts een paar dagen in de grootste stad van de Verenigde Staten blijft, is het lastig. Je kunt dan immers niet alle bezienswaardigheden in New York bezoeken. Eén van de bezienswaardigheden die zeker op jouw lijstje moet staan, is het Empire State Building. Dit is één van de hoogste gebouwen van New York en daarom zeker het bezoeken waard. Hier blijft het echter niet bij. Om jou ervan te overtuigen deze bezienswaardigheid te bezoeken, lees je hier waarom je moet kiezen voor het Empire State Building.

Eén van de hoogste gebouwen van New York

De eerste reden waarom het Empire State Building niet mag ontbreken op jouw lijstje is omdat het tot de hoogste gebouwen van New York behoort. Op veel plekken in de stad zie je de wolkenkrabber dan ook al boven de andere gebouwen uittorenen. Daarom trekt het Empire State Building ook veel aandacht van toeristen. Wanneer jij dit gebouw ziet maar niet in je lijstje hebt opgenomen, wil je er vast en zeker een bezoekje aan brengen. Daarom doe je er goed aan om alvast voor vertrek te kiezen voor een bezoek aan het Empire State Building.

Op grote hoogte naar buiten

Vanaf de grond kun je in New York niet veel waarnemen. Niet gek ook wanneer je bedenkt dat er in deze stad vrijwel alleen maar hoogbouw is. Lijkt het jou fantastisch om eens een mooi uitzicht te hebben over New York? Dan moet je zeker weten een bezoekje brengen aan deze wolkenkrabber. Het Empire State Building beschikt namelijk over een buitendek. Vanaf dit dek heb je een fantastisch Empire State Building uitzicht. Dit is de belangrijkste reden om deze wolkenkrabber zeker op jouw lijstje te zetten.

Geen hoogtevrees?

Heb jij geen hoogtevrees? Dan kun je naar de bovenste verdieping van het Empire State Building. Hier is het Empire State Building uitzicht natuurlijk nog fraaier dan op het buitendek. Op de bovenste verdieping heb jij namelijk echt een heel mooi Empire State Building uitzicht over de hele stad. Althans, wanneer het weer redelijk helder is. Is het bewolkt? Dan kun je mogelijk beter een andere dag uitkiezen. Op bewolkte dagen is het Empire State Building uitzicht namelijk geen aanrader. Je kunt dan namelijk niet veel zien. Op heldere dagen kun je mijlenver uitkijken over de stad. Je kunt op de bovenste verdieping overigens niet naar buiten, maar dit doet niets af aan het uitzicht.

Makkelijk te bereiken

Wil jij het Empire State Building uitzicht met eigen ogen aanschouwen? Dan vraag jij je mogelijk af hoe je deze bezienswaardigheid het beste kunt bereiken. Dit kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is echter met de hop on hop off bus. Deze bus rijdt namelijk langs verschillende bezienswaardigheden in de stad. Een groot deel van deze bussen stopt ook bij het Empire State Building. Ook vanwege de makkelijke bereikbaarheid is het dus een aanrader voor het Empire State Building te kiezen. De attractie ligt redelijk centraal in New York, waardoor jij een bezoekje aan deze wolkenkrabber prima kunt combineren met het bezoeken van andere bezienswaardigheden.